Historien om Svend Michelsen Chocolate började när Svend Erik Michelsen avslutade sin konditorutbildning 1931 och fick den högsta utmärkelsen (Silver). Svend Michelsen grundade sedan sitt företag 1933 i ett litet konditori på Østerbro.
Han blev snabbt en ledande chokladmakare och sålde sin handgjorda choklad i egna butiker, varuhus och specialbutiker över hela Danmark.
Svend Michelsen Choklad har även sålts i Sverige i många år, tidigare i Nordiska Kompaniet i Stockholm, men idag även i ett antal specialbutiker runt om i landet.
Efter Svend Michelsen har den andra och nu tredje generationen av familjen fortsatt och utvecklat det stolta hantverket med djupt engagemang, och vi producerar fortfarande all vår choklad på vår chokladfabrik i Köpenhamn.
Vår handgjorda choklad är baserad på traditioner och recept från företagets start 1933 och lever upp till Svend Michelsens viktigaste värdering "Kvalitet framför allt".
Det innebär att vi än idag tar ställning till och ansvar för varje råvara vi använder, för de människor som har odlat den och för den påverkan våra produkter har på miljön.
vend Michelsens choklad är handgjord enligt de strängaste kvalitetsstandarderna.
Allt görs från grunden, och många av våra anställda på chokladfabriken har varit anställda i många år och har antingen en utbildning som chokladmakare eller konditor.
Din varukorg är tom.