Vi är Fairtrade-certifierade och köper in all vår kakao enligt Fairtrades internationella kakaoprogram från chokladkooperativ i Ghana och Elfenbenskusten.
Vi har våra egna recept på vår mörka choklad, vår mjölkchoklad och vår vita choklad – och nu även vår egen karamellchoklad.
Caramel choklad görs genom att rosta mjölkpulvret och sockret i vår vita choklad – vilket ger en utsökt karamellsmak.
Läs mer om samarbetet med Fairtrade här eller på fairtrade.se.
En av huvudingredienserna i vår choklad är marsipan. Det finns olika uppfattningar om hur marsipan ska smaka runt om i världen, och i Norden är vi vana vid en mer bitter smak än den söta smak som är känd i många andra länder.
Vi använder tre olika typer av marsipan, med upp till 66 % mandelhalt, och både med och utan aprikoskärnor, eftersom både massans sammansättning och malningens grovhet har en funktion i förhållande till de andra råvarorna som vi kombinerar marsipanen med. Till exempel använder vi en bitter marsipan till våra gräddpuffar, vilket ger en perfekt motvikt till det söta skummet.
Vi använder flera typer av nougat, inklusive en med en mer välbekant "nordisk" smak, och en där hasselnötterna rostas hårdare och smaken framträder mer påtagligt.
Vi tillsätter även rostade nötter i en av våra mest populära bitar som funnits sedan Svend Erik Michelsens tid, nämligen "Nougat krokant".
Vår lakrits är glutenfri och har – tycker vi – precis rätt smak och precis rätt bett i våra dragéer.
Din varukorg är tom.