Vi är Fairtrade-certifierade och köper in all vår kakao enligt Fairtrades internationella kakaoprogram från chokladkooperativ i Ghana och Elfenbenskusten.
Vi definierar recepten och kontrollerar sedan hur chokladbönan fermenteras, torkas, skalas, pressas, mals, rostas och koncheras, så att vi får exakt den kvalitet och smak vi vill ha.
Vi använder två typer av nougat, en med en mer välbekant "nordisk" smak, och en där hasselnötterna rostas hårdare och smaken framträder tydligare.
Vi gör dem naturligtvis båda av hasselnötter och vår egen kakaomassa.
En av huvudingredienserna i vår choklad är marsipan. Det finns olika uppfattningar om hur marsipan ska smaka runt om i världen, och i Norden är vi vana vid en mer bitter smak än den söta smak som är känd i många andra länder.
Vi använder tre olika typer av marsipan, med upp till 66 % mandelhalt, och både med och utan aprikoskärnor, eftersom både massans sammansättning och malningens grovhet har en funktion i förhållande till de andra råvarorna som vi kombinerar marsipanen med. Till exempel använder vi en bitter marsipan till våra gräddpuffar, vilket ger en perfekt motvikt till det söta skummet.
Vår lakrits är glutenfri och har – tycker vi – precis rätt smak och precis rätt bett i våra dragéer.
Din varukorg är tom.